Gratis QR-code maken

Maak eenvoudige of geavanceerde QR-codes.
Gemakkelijk, aanpasbaar & traceerbaar.
Onbeperkte scans van al je QR-codes.

 
 

Welke QR code past het beste bij jou

Maak gratis een unieke QR code.

Dynamische QR-codes maken

Dynamische QR-codes bieden een flexibele oplossing. Maak een dynamische QR-code en link deze aan een willekeurige website. Het voordeel is dat je op elk moment de doel-URL kunt aanpassen zonder de QR-code opnieuw te hoeven genereren. Dynamische QR-codes bieden veel meer mogelijkheden in vergelijking met statische QR-codes. Ontdek de veelzijdigheid en gemakken die dynamische QR-codes te bieden hebben.

Probeer dynamische QR-codes 14 dagen gratis!

 • Geavanceerde statistieken
 • URL dynamisch wijzigen, tijdelijk URL
 • Planning, vervaldatums, A/B-rotatie
 • Wachtwoordbescherming, beveiliging gevoelige informatie
 • Retargeting landen, apparaten (devices) en talen

Statische QR-codes maken

Statische QR-codes worden slechts één keer aangemaakt en kunnen achteraf niet worden aangepast, omdat alle gegevens direct in de QR-code worden opgeslagen. Het voordeel is dat deze QR-codes gratis zijn en onbeperkt geldig blijven. Met de QR-codegenerator heb je de mogelijkheid om maar liefst 13 verschillende soorten QR-codes aan te maken.

Maak je eigen QR-code met de GRATIS QR-code generator!

 • Volledig aanpasbaar
 • Geen scanlimiet
 • Er worden geen gegevens opgeslagen of bijgehouden

Extra opties voor dynamische QR codes

De onderstaande opties zijn alleen beschikbaar als je je abonneert op dynamische QR codes.

 
QR sjablonen
Ontvang direct toegang tot 16 ingebouwde QR-code sjablonen, waarmee je moeiteloos prachtige en visueel aantrekkelijke QR-codes kunt creëren. Maak indruk met gestileerde ontwerpen voor diverse toepassingen!
Privacy
Ontvang direct toegang tot 13 ingebouwde QR-code sjablonen, waarmee je moeiteloos prachtige en visueel aantrekkelijke QR-codes kunt creëren. Maak indruk met gestileerde ontwerpen voor diverse toepassingen!
Volledig aanpasbaar
Ontwerp de QR-code die perfect bij jou past. Personaliseer de QR-code met je eigen kleuren en voeg een uniek logo toe voor een geheel eigen uitstraling. Maak het helemaal van jou!
Verkorte URL's
We bieden ook een eenvoudige, maar krachtige URL-verkortings url's
Projecten
Vereenvoudig het beheer van je QR-codes door gebruik te maken van projecten. Categoriseer moeiteloos de aangemaakte QR-codes en behoud overzichtelijkheid. Orden je projecten op een gestructureerde manier voor een georganiseerde en efficiënte workflow.
Aangepaste domeinen
Geef een persoonlijk tintje aan je QR-codes door je eigen domein te activeren. Of maak gebruik van onze vooraf gedefinieerde domeinen voor een snelle en gemakkelijke implementatie. Jij hebt de controle over de branding, terwijl wij zorgen voor de flexibiliteit die je nodig hebt.
 

Verschillende soorten QR-codes

Ontdek een uitgebreide selectie QR-code sjablonen waaruit je kunt kiezen om direct aan de slag te gaan. Of het nu gaat om het delen van een URL, het versturen van een tekstbericht, of het linken naar een video, wij bieden diverse sjablonen om aan al je behoeften te voldoen. Maak jouw QR-code ervaring uniek en effectief!

 

URL's die apps automatisch openen

URL verkleiner die automatisch de gebruikte app detecteren en openen op mobiel.

 

Tracking pixels

Alle koppelingen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met een van de volgende pixelproviders.

Facebook
Google Analytics
Google Tag Manager
LinkedIn
Pinterest
X
Quora
TikTok
Snapchat
 

Veel gestelde vragen :

Klopt helemaal! QR-codes die gratis worden gegenereerd, blijven onbeperkt geldig. Er zijn geen beperkingen wat betreft de geldigheidsduur van gratis QR-codes. Je kunt ze blijven gebruiken zo lang als je wilt, zonder extra kosten.

Bij mijnQRcode.nl bieden we een handige QR-codegenerator die zowel statische als dynamische QR-codes kan genereren. Statische QR-codes zijn gratis en blijven onbeperkt geldig, maar hun inhoud kan niet achteraf worden aangepast. Aan de andere kant bieden dynamische QR-codes meer flexibiliteit doordat je de gekoppelde informatie, zoals een URL, op elk moment kunt wijzigen zonder de QR-code zelf opnieuw te hoeven genereren. Dit is vooral handig voor marketingcampagnes waar regelmatige updates nodig zijn. Met dynamische QR-codes kun je niet alleen de URL wijzigen, maar kun je ook inzicht krijgen in het gebruik ervan door middel van statistieken over het aantal scans en de tijdstippen waarop deze plaatsvinden. Let op: voor dynamische QR-codes is een abonnement op ons platform vereist, waarmee je toegang krijgt tot ons online dashboard voor het beheren van wijzigingen en het bekijken van statistieken

Het scannen van een QR-code is eenvoudig en kan gratis worden gedaan met behulp van de camera van je smartphone. Volg deze stappen:
 • Open de camera-app op je smartphone.
 • Richt de camera naar de QR-code zodat deze duidelijk zichtbaar is binnen het kader van de camera.
 • Wacht tot de camera de QR-code detecteert. Meestal verschijnt er automatisch een pop-up of notificatie met een link of actie die geassocieerd is met de QR-code.
 • Als er geen automatische detectie plaatsvindt, kun je ook een QR-code scanner-app downloaden uit de App Store (voor iOS) of de Google Play Store (voor Android). Open de app, richt de camera naar de QR-code en volg de instructies op het scherm.
 • Dat is alles! Met deze eenvoudige stappen kun je gratis QR-codes scannen en de informatie erachter bekijken.

Zeker, je kunt gemakkelijk zelf een QR-code maken. Volg deze eenvoudige stappen:
1 - Kies QR-codegenerator: Selecteer QR-codegenerator.
2 - Selecteer het type informatie: Kies het type informatie: dat je wilt opnemen in de QR-code, zoals een URL, tekst, contactgegevens, WiFi-instellingen, enzovoort.
3 - Voer de gewenste gegevens in: Vul de benodigde informatie in op basis van het geselecteerde type.
4 - Pas eventuele instellingen aan: Personaliseer de QR-code naar wens met aanvullende instellingen zoals kleur en vormgeving.
5 - Genereer de QR-code: Klik op de knop om de QR-code te genereren.
6 - Download de QR-code: Download de gegenereerde QR-code naar je computer of smartphone.


Nu heb je je eigen QR-code gemaakt! Je kunt deze afdrukken, delen of implementeren zoals nodig is. Houd er rekening mee dat als je een dynamische QR-code wilt met de mogelijkheid tot latere aanpassingen, deze functionaliteit beschikbaar is via een abonnement.
 

Nu gratis QR-Codes aanmaken

Meld je aan en maak eenvoudig dynamische QR-codes met kleuren, logo's of kaders inclusief statistieken.

 

Laatste blog berichten

Wat zijn QR-codes en hoe werken QR-codes

QR Code afbeelding decoderen en het werkingsmechanisme begrijpen

Statische vs. Dynamische QR codes: Wat is het verschil?

Ontdek het verschil tussen statische en dynamische QR codes, hoe ze werken en welke het beste bij jouw behoeften past. Leer hoe je ze effectief kunt gebruiken!

QR-code scannen

Heb je een QR-code gezien? Scan met de camera van je Android-telefoon of iPhone en krijg direct toegang tot de informatie