Wat zijn QR-codes en hoe werken QR-codes

Gemaakt op 14 April, 2024QR-code • in 17 minuten gelezen

Quick response (QR) codes zijn tweedimensionale codes die bestaan uit zwarte en witte vierkantjes die gescand worden met een telefooncamera of QR scanner, waardoor de informatie snel toegankelijk is. QR-codes werken door er informatie in te coderen met de QR-code generator van mijnQRcode.nl. De QR-code is belangrijk omdat het grote hoeveelheden informatie bevat en deze efficiënt overbrengt naar de gebruiker. Er zijn 6 verschillende soorten QR-codes, waaronder IQR, micro QR-codes, model 1 QR-codes, model 2 QR-codes, SQRC codes, Frame QR-codes en HCC2D codes. Er zijn 7 voordelen van QR-codes, waaronder opslagcapaciteit, snelle overdracht, bewerkbaarheid, traceerbaarheid, aanpasbaarheid, minder papierafval en eenvoudige generatie. Er zijn 4 algemene uitdagingen bij het gebruik van QR-codes, waaronder scannerafhankelijkheid, veiligheid, internet en duurzaamheid.

QR-codes worden steeds populairder vanwege hun unieke eigenschappen, voordelen en vermogen om processen te vereenvoudigen. Ze worden steeds populairder bij grote en kleine bedrijven die graag willen profiteren van alles wat QR-codes te bieden hebben. Bovendien hebben nieuwe en bijgewerkte soorten QR-codes hun toepassingsbereik verbreed, omdat ze nu meer gegevens dekken en verkrijgbaar zijn in verschillende ontwerpen. Daarom wordt verwacht dat het gebruik van QR-codes in het onderwijs, de gezondheidszorg en de veiligheidssector nog verder zal toenemen. Het is essentieel om dieper in te gaan op hun soorten, voordelen en uitdagingen om te begrijpen hoe QR-codes werken en wat hun betekenis is.

Wat is een QR-code?

Quick response (QR) codes zijn tweedimensionale codes die bestaan uit zwarte en witte vierkantjes die gescand worden met een telefooncamera of QR scanner, waardoor de informatie snel toegankelijk is. QR-codes zijn ontworpen om binnen een paar seconden gelezen te worden. Daarom worden ze Quick Response codes genoemd. De ontdekking van QR-codes werd gedaan door Denso Wave, een Japanse ontwikkelaar van barcodes, in 1984. QR-codes worden steeds meer gebruikt voor verschillende doeleinden, omdat ze informatie snel en efficiënt kunnen overbrengen naar de andere partij.

Hoe werkt een QR-code?

QR-codes werken door er informatie in te coderen met behulp van de QR-code generator van mijnQRcode.nl. Een QR-code generator codeert informatie in zwarte en witte vierkantjes die pixels voorstellen in het gegevensgebied. Eerst wordt het beoogde doel om een QR-code te maken bepaald en wordt een geschikte oplossing gekozen zoals welk type en voor welk doel de QR-code wordt gebruikt. Vervolgens worden de QR-codes aangemaakt en gedownload. Ze worden afgedrukt of digitaal weergegeven. De gecodeerde informatie wordt direct doorgestuurd naar de gebruiker als de QR-code gescand wordt met een telefooncamera of QR-code scanner. Het hele proces neemt slechts enkele seconden in beslag.

Waarom kiezen voor een QR-code?

Het voordeel van een QR-code is dat het grote hoeveelheden informatie bevat en deze efficiënt overbrengt naar de gebruiker. QR-codes slaan verschillende soorten gegevens op, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het gemak van QR-codes is één van de belangrijkste redenen om voor dit type gegevens drager te kiezen. Het voordeel om QR-codes te gebruiken neemt dagelijks toe. QR-codes worden gebruikt voor verschillende marketingcampagnes en advertenties, waardoor ze kosteneffectief zijn voor bedrijven. Bedrijven verkrijgen gegevens door QR-codes te volgen, waardoor ze verbetermogelijkheden kunnen identificeren. Bovendien versterken bedrijven hun merkidentiteit door merkelementen zoals logo's op te nemen in QR-codes. Daarom is QR-code technologie van groot belang voor bedrijven.

Waarom bestaat een QR-code?

QR-codes bestaan om informatie snel en efficiënt over te brengen naar een andere partij door ze gewoon te scannen. QR-codes zijn waardevol voor het stroomlijnen van processen en het vereenvoudigen van taken in alle sectoren. QR-codes dienen vele doelen, waaronder marketing, voorraadbeheer en betalingsverwerking. QR-codes vergemakkelijken het werk enorm en helpen bij alle marketingactiviteiten als hulpmiddel voor marketing. QR-codes worden gebruikt om voorraden in magazijnen te beheren, terwijl ze in winkels worden gebruikt om betalingen te verwerken. De veelzijdigheid van de QR-code is aanzienlijk toegenomen sinds het begin, waardoor het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Wat zijn de verschillende soorten QR-codes?

Er zijn 6 verschillende soorten QR-codes, waaronder IQR, micro QR-codes, model 1 QR-codes, model 2 QR-codes, SQRC codes, Frame QR-codes en HCC2D codes. Elk type QR-code heeft verschillende patronen en dus verschillende pixels, waardoor in elk type verschillende cijfers geplaatst kunnen worden. Elk type varieert op basis van opslagcapaciteit, grootte en foutcorrectieniveau.

Hieronder vind je een overzicht van de 6 verschillende soorten QR-codes.

1. IQR-code

IQR-codes zijn een type QR-code met een rechthoekige vorm. Het belangrijkste kenmerk van IQR-codes is dat ze informatie uitgebreid kunnen opslaan. De maximale versie van IQR-codes is 61 (422x422), waarin ongeveer 40.000 karakters kunnen worden opgeslagen. Een IQR-code heeft één of zelfs de helft van de vinderpatronen om ruimte te besparen. Een van de belangrijkste voordelen van IQR-codes is dat ze gescand kunnen worden. IQR-codes hebben een foutcorrectieniveau tot 50%, wat betekent dat ze tot 50% van de beschadigde informatie herstellen. Een nadeel van IQR-codes is dat ze door hun rechthoekige vorm minder herkenbaar zijn voor gebruikers, waardoor ze minder effectief zijn. IQR-codes worden voornamelijk gebruikt voor industriële doeleinden.

IQR-code

2. Micro QR-codes

Micro QR-codes zijn het kleinste type QR-code dat beschikbaar is, met voor- en nadelen. Micro QR-codes zijn er in vier varianten, variërend van M1 tot M4, waarbij M4 de maximale versie is die de meeste informatie bevat. Het grootste nadeel van Micro QR-codes is hun beperkte opslagcapaciteit door hun kleine formaat. Micro QR-codes slaan maar maximaal 35 cijfers op, en een enkel zoekpatroon met vier breedbandmodules is genoeg om ze te genereren. Het kleine formaat van Micro QR-codes is echter een voordeel, omdat ze op minimale oppervlakken worden geprint, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende doeleinden. Micro QR-codes worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in productverpakkingen.

Micro QR-code

3. Model 1 QR-code

De Model 1 QR-code is het originele type QR-code. De Model 1 QR-odes hebben een relatief lage opslagcapaciteit, waardoor het opslaan van grote hoeveelheden informatie moeilijk is. Model 1 QR-codes hebben beperkte scanmogelijkheden. Een ander nadeel van Model 1 QR-codes is hun relatief lage foutcorrectieniveau. De grootste versie van de Model 1 QR-code is versie 14, die 73 bij 73 modules groot is en tot 1.167 cijfers kan opslaan. Deze codes hebben meestal niet de voorkeur vanwege hun beperkte capaciteit en scanmogelijkheden. Ze worden nog steeds gebruikt voor specifieke toepassingen, zoals het volgen van producten.

QR-code Model 1

4. Model 2 QR-code

De Model 2 QR-code is een bijgewerkte originele versie, die verschillende voordelen biedt ten opzichte van zijn voorganger. Model 2 QR-code heeft verbeterde scanmogelijkheden, die mogelijk worden gemaakt door het uitlijningspatroon in de code. Een van de belangrijkste voordelen van de Model 2 QR-code is de grotere opslagcapaciteit. De grootste versie van de Model 2 QR-code is versie 40, die 177 bij 177 modules groot is en aanzienlijk meer gegevens opslaat dan de Model 1 QR-code. Het foutcorrectieniveau van de Model 2 QR-code is groter dan dat van de Model 1 code. Vandaag de dag worden Model 2 QR-codes op grote schaal gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder marketing, betalingen, en nog veel meer.

QR-code Model 2

5. SQRC-codes

SQR-codes (codes met een geheime functie) zijn beperkt toegankelijk en deze functie maakt ze anders dan andere codes. SQRC's bevatten zowel openbare als privégegevens, waarbij privégegevens verborgen blijven wanneer ze worden gescand met een standaard smartphonecamera. Alleen personen of apparaten met het juiste autorisatieniveau hebben toegang tot de privégegevens in de SQRC. Dit maakt de SQRC code bijzonder voordelig als het gaat om het beschermen van gevoelige informatie. Het nadeel van het hogere complexiteitsniveau van de SQR-code is echter dat SQRC vatbaarder is voor technische problemen die resulteren in fouten. Er is geen vaste opslagcapaciteit voor deze codes. SQRC wordt vaak gebruikt bij leveringen in de toeleveringsketen.

SQRC-codes

6. Frame QR-codes

Frame QR-codes hebben de vorm van een frame, waardoor het mogelijk is om een logo of afbeelding in het centrale deel van de code te plaatsen. Dit is een van de belangrijkste voordelen van Frame QR-codes, omdat het een aantrekkelijk en aantrekkelijk visueel creëert dat helpt om de scansnelheid te verhogen. Echter, een potentieel nadeel van het opnemen van logo's of afbeeldingen is dat het interfereert met de leesbaarheid van de QR-code als het niet goed geplaatst is, waardoor het moeilijk te scannen is. Frame QR-codes worden vaak gebruikt voor marketing vanwege hun opvallende uiterlijk. Het is belangrijk op te merken dat er geen vaste opslagcapaciteit grootte voor deze codes, omdat het varieert afhankelijk van het specifieke ontwerp en de uitvoering van de QR-code.

Frame QR-codes

7. HCC2D-codes

High Capacity Colored 2-Dimensional (HCC2D) QR-codes zijn volledig samengesteld uit kleuren, wat een cruciaal verschil is met traditionele QR-codes. HCC2D codes bieden een hogere opslagcapaciteit dan traditionele QR-codes en een hoger foutcorrectieniveau. De kleuren van HCC2D-codes worden gekozen uit een palet van 4 of 8 kleuren, waardoor elke module gecodeerd kan worden in respectievelijk 2 bits/module of 3 bits/module. Het primaire doel van HCC2D-codes is om de gegevensdichtheid te verhogen en tegelijkertijd de kans op decoderingsfouten als gevolg van chromatische vervorming te minimaliseren.

HCC2D-codes

Wat zijn de voordelen van het gebruik van QR-codes?

Hieronder staan de 7 voordelen van het gebruik van QR-codes.

  • Meer opslagcapaciteit: QR-codes slaan een grote verscheidenheid aan informatie op. De informatie omvat website-URL's, locaties, marketingmateriaal, campagnes, enz.
  • Snelle overdracht: QR-codes maken een snelle overdracht van informatie naar de gebruiker mogelijk. Door de code slechts één keer te scannen kan de gebruiker de informatie op zijn scherm bekijken door de link te volgen. Het hele proces is binnen enkele seconden voltooid.
  • Bewerkbaar: QR-codes kunnen op elk moment bewerkt worden. Het bewerken van de informatie in QR-codes is een naadloos proces dat per keer wordt uitgevoerd. Het aanmaken van een nieuwe QR-code is onnodig wanneer informatie gewijzigd moet worden.
  • Traceerbaar: QR-codes maken het mogelijk om scans te volgen. Het gebruik van QR-codes geeft toegang tot een dashboard waar het aantal scans, het apparaat dat gebruikt is om te scannen en de tijd van elke scan worden weergegeven. Deze functie is cruciaal voor marketingcampagnes omdat hiermee essentiële gegevens kunnen worden verzameld.
  • Aanpasbaar: QR-codes worden aangepast aan de unieke stijl van een merk. Ze worden aangepast om het logo en de kleuren van het merk te bevatten, zodat ze op één lijn liggen met de algemene merkstijl van het bedrijf wanneer QR-codes worden gebruikt voor zakelijke doeleinden.
  • Minder papierafval: QR-codes helpen papierafval te verminderen. Er hoeven geen grote hoeveelheden tekst te worden afgedrukt op vellen papier door alle benodigde informatie in een QR-code op te nemen.
  • Eenvoudig genereren: QR-codes zijn eenvoudig te genereren met mijnQRcode.nl. Het aanmaken van een QR-code met een aangepast ontwerp is in slechts enkele minuten gedaan met mijnQRcode.nl zonder extra gereedschap.

Wat zijn de uitdagingen van het gebruik van QR-codes?

Hieronder staan de 4 uitdagingen van het gebruik van QR-codes.

  • Afhankelijkheid van scanner: Het scannen van QR-codes is niet haalbaar voor mensen met een ouder model telefoon, waardoor hun mogelijkheden om informatie te verkrijgen via deze codes beperkt worden.
  • Veiligheid: Er zijn gevallen waarin QR-codes worden gebruikt voor snode doeleinden, wat kan leiden tot schade aan het apparaat dat de code scant en de persoonlijke informatie die erin is opgeslagen.
  • Afhankelijkheid van het internet: Een internetverbinding en toegankelijkheid zijn noodzakelijk bij het gebruik van een QR-Code voor de gekoppelde informatie na het scannen, omdat dynamische QR-codes gegevens direct verzenden.
  • Duurzaamheid: QR-codes verslechteren en leiden niet door naar de bedoelde informatie wanneer ze gescand worden na beschadiging.

Hoe kunnen QR-codes gebruikt worden in mobiele betalingen?

QR-codes kunnen worden gebruikt bij mobiele betalingen door ze te scannen op een mobiel apparaat met behulp van een camera, die doorlinkt naar de betaalpagina. Eerst geeft een handelaar een QR-code voor betaling door aan de klant, de code wordt gescand en de betalingsgegevens verschijnen op de geschakelde pagina. Vervolgens zijn de gegevens bevestigd en is het betalingsproces voltooid. Sommige bedrijven of merken bieden betaalapps aan die QR-codes scannen en transacties voltooien. Verder zet een QR-code met de betalingsgegevens van de klant de betaling in gang. De klant toont de QR-code aan de verkoper, die hem scant en de gegevens bevestigt voordat de betaling wordt verwerkt.

Wat zijn de veiligheidsrisico's bij het gebruik van QR-codes?

De 5 veiligheidsrisico's rond het gebruik van QR-codes staan hieronder opgesomd.

  • Kaartgegevens in beslag nemen: Het risico bestaat dat kaartgegevens worden gecompromitteerd of vervangen door andere kaartgegevens tijdens de betaling. Daardoor komt het overgemaakte geld op een andere rekening terecht dan de bedoeling was.
  • Persoonlijke gegevens buitmaken: Cybercriminelen sturen valse QR-codes via e-mail of berichtenplatforms en onderscheppen persoonlijke gegevens zodra de codes worden gescand.
  • Kwaadaardige programma's installeren op het apparaat: Cybercriminelen installeren gemakkelijk schadelijke programma's. Zodra de QR-code is gescand, worden schadelijke programma's gedownload.
  • Locatie bepalen: Fraudeurs leggen het adres van de andere partij vast en bepalen hun locatie als de QR-code wordt gescand.
  • Verbinding maken met onveilige websites: Het scannen van QR-codes leidt mensen soms naar kwaadaardige en gevaarlijke sites.

Wat zijn enkele innovatieve manieren om QR-codes te gebruiken?

Hieronder staan enkele innovatieve manieren om QR-codes te gebruiken.

  • Sociale media: QR-codes worden gebruikt om alle sociale media-accounts van een bedrijf aan elkaar te koppelen en, wanneer ze worden gescand, gebruikers naar hun sociale mediaprofielen te leiden.
  • Digitale menu's: Met QR-codes kunnen restaurants hun klanten het menu aanbieden door één QR-code te scannen in plaats van menukaarten met meerdere pagina's af te drukken.
  • Virtuele rondleidingen: QR-codes zijn handig voor makelaars, omdat ze een virtuele rondleiding geven van een woning zonder dat potentiële kopers deze fysiek hoeven te bezoeken.
  • E-leren: QR-codes zijn nuttig in boeken, omdat het scannen ervan overschakelt naar een audioversie, zodat gebruikers naar het boek kunnen luisteren in plaats van het te lezen.
  • Inschrijving voor evenementen: QR-codes stroomlijnen het inchecken om lange wachtrijen te vermijden bij het binnenkomen van een evenement.
  • Mobiele betalingen: QR-codes maken contant geld of kaarten overbodig doordat het betalingsproces met slechts één scan kan worden voltooid.
  • Navigatie: QR-codes geven een routebeschrijving door bij het scannen te linken naar een adres in Google Maps of Waze.
  • Wi-Fi: QR-codes maken verbinding met het internet in een bepaald gebied door een Wi-Fi QR-code te scannen.
  • Digitale campagnes: QR-codes linken naar campagnepagina's voor marketingcampagnes, zodat gebruikers snel kunnen deelnemen aan de campagne.

Hoe kunnen bedrijven QR-codes effectief implementeren?

Bedrijven kunnen QR-codes effectief implementeren door ze aan te passen aan hun merk en door de gegevens van de QR-code te volgen. QR-codes worden op verschillende manieren gebruikt, zoals het voeren van speciale campagnes, het promoten van producten of diensten en het organiseren van evenementen of marketingactiviteiten. De eerste stap is het bepalen van het doel van de QR-code, zoals het verhogen van websiteverkeer, het promoten van social media accounts of het verstrekken van gedetailleerde productinformatie. QR-codes worden bijvoorbeeld gebruikt in een marketing campagne om de campagne te promoten, deelname aan te moedigen en feedback van deelnemers te verzamelen. Ten tweede verzamelen bedrijven waardevolle inzichten voor toekomstige campagnes en evenementen door de QR-code gegevens te volgen. Bedrijven verbeteren hun merkidentiteit en verhogen de betrokkenheid door QR-codes te ontwerpen die in lijn zijn met hun branding.

Hoe verhouden QR-codes zich tot barcode technologie?

QR-codes verschillen van barcodes op basis van de informatie die erin zit, de scanner die gebruikt wordt om ze te scannen en het beoogde gebruik. Ten eerste slaan QR-codes meer verschillende informatie op met een hogere capaciteit, in tegenstelling tot barcodes die alleen numerieke informatie opslaan. Hieronder vallen links, PDF's en contactgegevens. Ten tweede heeft de veelzijdigheid ertoe geleid dat QR-codes worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, waaronder zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Het gebruik van barcodes is daarentegen beperkter. Ten derde is het scannen van QR-codes vereenvoudigd omdat het gedaan wordt met een telefooncamera, terwijl barcodes een gespecialiseerde scanner vereisen.

Hoe is de populariteit van QR-codes in de loop der tijd veranderd?

De populariteit van QR-codes is in de loop der tijd toegenomen sinds het begin van de jaren 2000, samenvallend met de opkomst van mobiele telefoons die in staat zijn om ze te scannen. QR-codes kunnen gemakkelijk gescand worden met de camera's van telefoons. Het wijdverspreide gebruik van QR-codes voor verschillende doeleinden, zoals marketing campagnes, verhoogde hun populariteit en erkenning. De belangrijkste stijging in het gebruik van QR-codes wordt echter toegeschreven aan de COVID-19 pandemie.

Mensen hadden contactloze manieren nodig om informatie te verkrijgen en specifieke processen uit te voeren die tijdens de COVID-19 pandemie door QR-codes werden vervuld. Het ging onder andere om QR-code betaling en het gebruik van digitale menu's in restaurants. QR-codes vereenvoudigden deze processen door mensen in staat te stellen te scannen en toegang te krijgen tot de benodigde informatie zonder fysiek contact. Het gebruik van QR-codes bleef stijgen door de ontwikkeling van nieuwe soorten QR-codes die ook na de pandemie door bedrijven voor verschillende doeleinden werden gebruikt.

Wat zijn de toekomstige toepassingen van QR- codes?

Hieronder staan 3 belangrijke toekomstige toepassingen voor QR-codes.

  • Augmented reality: Augmented reality (AR) wordt steeds meer gebruikt, vooral door bedrijven die innovatieve producten ontwikkelen waarin AR is verwerkt. Augmented reality maakt gebruik van QR-codes om naadloos over te gaan naar een AR-ervaring, zoals een virtuele rondleiding of het uitproberen van een product, waardoor het een van de meest gebruikte tools is voor AR in de toekomst door ze te scannen.
  • Internet of Things: QR-codes bieden een gemakkelijke en veilige manier om apparaten en dingen met het internet te verbinden door QR-codes te scannen. Het gebruik van QR-codes voor het Internet of Things (IoT) zal naar verwachting toenemen.
  • Smart cities: QR-codes zullen naar verwachting meer worden gebruikt in zich ontwikkelende slimme steden, waar het gebruik ervan beperkt is. Processen worden vereenvoudigd en efficiënter door QR-codes te gebruiken voor straatnaamborden, transport en parkeren.

Hoe kunnen QR-codes gebruikt worden in het onderwijs?

QR-codes kunnen worden gebruikt in onderwijsomgevingen, zoals het delen van lesmateriaal, het faciliteren van interactieve spelletjes, het vereenvoudigen van de distributie van documenten en het verzamelen van feedback van leerlingen. Leerkrachten verzamelen bijvoorbeeld alle benodigde materialen met behulp van verschillende QR-codes. Studenteninformatie wordt in de ene code geplaatst en ander werk met betrekking tot de les wordt in een andere code opgeslagen. Tijdens examens worden de vragen via QR-codes naar de leerlingen gestuurd, zodat er geen papier meer nodig is. Studenten krijgen toegang tot de examenvragen en nemen deel aan de beoordeling met een enkele scan. Voor interactieve spellen en quizzen worden QR-codes aangemaakt, zodat leerlingen met een scan eenvoudig naar het onderdeel kunnen overschakelen. QR-codes worden gebruikt voor studentenidentificatie en aanwezigheidsregistratie. Een standaard QR-code wordt gescand om deelname aan de les te verifiëren. Het verzamelen van feedback van leerlingen wordt gestroomlijnd door het gebruik van een feedback QR-code.

Vervallen QR-codes?

Nee, QR-codes vervallen niet. Echter, dynamische QR-codes die een actief abonnement vereisen stoppen met werken als het abonnementsgeld niet betaald is. Dynamische QR-codes kunnen op elk moment bewerkt en gevolgd worden. Daarom vragen QR-code generatoren meestal een vergoeding voor het gebruik ervan. Een vergoeding voor het gebruik omvat vaak een scanlimiet, die aangeeft hoe vaak de QR-code wordt gescand. QR-codes leiden gebruikers niet langer naar de bedoelde informatie als de scanlimiet is bereikt. Dit is echter slechts een tijdelijke beperking. De QR-code wordt opnieuw geactiveerd door opnieuw te betalen of een nieuw pakket aan te schaffen aan een ander prijspunt. Statische QR-codes worden niet bewerkt als ze eenmaal zijn aangemaakt. Daarom biedt mijnQRcode.nl ze gratis aan, zonder scanlimiet of vervaldatum.

Zijn QR-codes alleen online beschikbaar?

Nee, QR-codes zijn niet alleen online beschikbaar. QR-codes werken ook als ze offline zijn. Het hangt van het type QR-code en de informatie die het bevat af of het werkt zonder internetverbinding. Statische QR-codes worden offline gebruikt. De aanwezigheid van een tekst QR-code geeft dit aan. Het is echter essentieel om op te merken dat een internetverbinding nodig is om toegang te krijgen tot de informatie die is opgeslagen in dynamische QR-codes. URL QR-codes zijn een voorbeeld dat gebruikers doorverwijst naar websites.

Zijn QR-codes herbruikbaar?

Ja, QR-codes zijn herbruikbaar. Statische QR-codes worden eenmalig aangemaakt en daarna niet meer gewijzigd. Statische QR-codes worden gescand en zo vaak als nodig hergebruikt. Dynamische QR-codes worden alleen hergebruikt als ze zijn opgeslagen onder een actief abonnement. De gebruiker wijzigt de informatie in dynamische QR-codes. De QR-code leidt de gebruiker naar de bijgewerkte informatie als de informatie verandert na het scannen. Echter, de informatie wordt niet hergebruikt, omdat de vorige informatie opgeslagen in het niet meer bestaat als het binnen een dynamische QR-code die is gewijzigd of verwijderd.

QR-codes zijn een innovatieve manier om informatie over te brengen naar andere partijen met slechts één scan. Iedereen kan een QR-code maken met behulp van de QR-code generator van mijnQRcode.nl, en de codes worden gebruikt voor persoonlijk en zakelijk gebruik. QR-codes worden steeds algemener, met verschillende soorten QR-codes die steeds vaker worden bijgewerkt. Ondanks de vele voordelen van het gebruik van QR-codes zijn er specifieke beveiligingsproblemen en -uitdagingen. Deze problemen hebben het gebruik echter niet significant verminderd en hun populariteit blijft dagelijks groeien. QR-codes blijven groeien en zijn het perfecte hulpmiddel voor toekomstige toepassingen in de sector.