Wat is een statische QR code en hoe werkt het

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 4 minuten gelezen

Alles wat je moet weten over Statische QR codes en hoe ze werken

Ben je op zoek naar een diepgaand begrip van statische QR codes en hoe ze werken? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit uitgebreide artikel gaan we dieper in op wat statische QR codes zijn, hoe ze verschillen van dynamische QR codes, waarvoor ze worden gebruikt en hoe je ze kunt maken. Of je nu een ondernemer bent die op zoek is naar nieuwe manieren om klanten te bereiken, of gewoon nieuwsgierig bent naar deze technologie, dit artikel zal al je vragen beantwoorden.

Wat zijn statische QR codes?

Statische QR codes zijn, zoals de naam al aangeeft, QR codes hebben een vaste inhoud. In tegenstelling tot dynamische QR codes, waarvan de inhoud kan worden gewijzigd nadat ze zijn gemaakt, blijft de informatie in een statische QR code constant. Dit betekent dat wanneer iemand de code scant, ze altijd naar dezelfde bestemming worden geleid, of het nu een website, een tekstbericht, een telefoonnummer of iets anders is.

Statische QR codes zijn een geweldige optie voor het delen van informatie die niet verandert, zoals contactgegevens, locaties of eenvoudige teksten. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van statische QR codes:

 • Eenvoudig te genereren: Er zijn tal van gratis QR codegeneratoren online beschikbaar. Je hoeft alleen maar de gewenste informatie in te voeren, en de generator maakt een QR code voor je aan.
 • Levenslange bruikbaarheid: Omdat de informatie in een statische QR code niet verandert, kun je deze blijven gebruiken zolang de QR code intact is.
 • Geen scanlimieten: Statische QR codes hebben geen beperking op het aantal scans en kunnen door een onbeperkt aantal mensen worden gescand.
 • Privacy: Omdat de informatie rechtstreeks in de QR code is opgeslagen, worden er geen gegevens opgeslagen of bijgehouden door derden.
 • Volledig aanpasbaar: Veel QR codegeneratoren bieden de mogelijkheid om de kleur, het ontwerp en het logo van de QR code aan te passen, waardoor je een unieke en opvallende code kunt creëren.
 • Geen internetverbinding nodig: Statische QR codes kunnen worden gescand zonder dat er een internetverbinding nodig is, omdat de gegevens rechtstreeks in de code zijn opgeslagen.
 • Compatibiliteit: Statische QR codes zijn compatibel met alle QR codelezers en smartphones.

Hoe werken QR codes?

De werking van statische QR codes is eigenlijk vrij eenvoudig. Wanneer een persoon een statische QR code scant met een QR codelezer of de camera van zijn smartphone, leest de software de informatie in de code en voert vervolgens de bijbehorende actie uit. Dit kan het openen van een website zijn, het weergeven van een tekstbericht, het bellen van een telefoonnummer, of zelfs het verbinden met een wifi-netwerk.Waarvoor worden QR codes gebruikt?

Statische QR codes worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen en sectoren. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:

- Marketing en reclame

Veel bedrijven gebruiken statische QR codes als onderdeel van hun marketing- en reclamecampagnes. Door een QR en, kunnen ze klanten gemakkelijk doorverwijzen naar hun website, sociale media-pagina's of speciale aanbiedingen.

- Productinformatie

Fabrikanten kunnen statische QR codes op hun producten plaatsen om klanten directe toegang te bieden tot productinformatie, handleidingen, instructievideo's of klantenservice.

- Ticketing en evenementenbeheer

Bij evenementen zoals concerten, festivals of conferenties worden statische QR codes vaak gebruikt voor ticketing en toegangsbeheer. Door een QR code op het toegangsbewijs te plaatsen, kunnen organisatoren snel en efficiënt tickets scannen bij de ingang.

- Contactloze betalingen

Met de opkomst van contactloze betalingen worden statische QR codes steeds vaker gebruikt voor het faciliteren van transacties. Klanten kunnen eenvoudig een QR code scannen om een ​​betaling te doen zonder dat ze contant geld of een pinpas nodig hebben.Hoe maak je een statische QR code?

Het maken van een statische QR code is snel, eenvoudig en vaak gratis. Er zijn tal van online tools en apps beschikbaar waarmee je binnen enkele minuten je eigen QR code kunt genereren. Populaire optie van een QR code Generator is mijnQRcode.nl.

Om een ​​statische QR code te maken, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Kies het type inhoud: Bepaal wat de QR code moet doen wanneer deze wordt gescand, bijvoorbeeld een website openen, een tekstbericht weergeven, een e-mail verzenden, enzovoort.
 2. Voer de inhoud in: Voer de relevante informatie in, zoals de URL van de website, het tekstbericht of het e-mailadres.
 3. Genereer de QR code: Klik op de knop om de QR code te genereren.
 4. Download de QR code: Download de gegenereerde QR code naar je computer of smartphone.
 5. Gebruik de QR code: Plaats de QR code op de gewenste locatie, zoals op drukwerk, product verpakkingen of online. Hoe groot een QR code moet zijn lees je hier.
Statische QR code - mijnQRcode.nl


Samenvatting

Statische QR codes zijn een krachtig en veelzijdig hulpmiddel voor bedrijven en individuen om informatie te delen, klanten te bereiken en interactie te bevorderen. Door een goed begrip te hebben van wat statische QR codes zijn, hoe ze werken en waarvoor ze worden gebruikt, kun je optimaal profiteren van deze technologie en nieuwe mogelijkheden ontdekken om je doelen te bereiken.