Wat is een statische QR code en hoe werkt het

Aangemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

Statische QR codes zijn een geweldige optie voor het delen van informatie die niet verandert, zoals contactgegevens, locaties of eenvoudige teksten. Hier zijn enkele van de voordelen van het gebruik van statische QR codes:

  • Eenvoudig te genereren: Er zijn tal van gratis QR codegeneratoren online beschikbaar. Je hoeft alleen maar de gewenste informatie in te voeren, en de generator maakt een QR code voor je aan.
  • Levenslange bruikbaarheid: Omdat de informatie in een statische QR code niet verandert, kun je deze blijven gebruiken zolang de QR code intact is.
  • Geen scanlimieten: Statische QR codes hebben geen beperking op het aantal scans en kunnen door een onbeperkt aantal mensen worden gescand.
  • Privacy: Omdat de informatie rechtstreeks in de QR code is opgeslagen, worden er geen gegevens opgeslagen of bijgehouden door derden.
  • Volledig aanpasbaar: Veel QR codegeneratoren bieden de mogelijkheid om de kleur, het ontwerp en het logo van de QR code aan te passen, waardoor je een unieke en opvallende code kunt creëren.
  • Geen internetverbinding nodig: Statische QR codes kunnen worden gescand zonder dat er een internetverbinding nodig is, omdat de gegevens rechtstreeks in de code zijn opgeslagen.
  • Compatibiliteit: Statische QR codes zijn compatibel met alle QR codelezers en smartphones.


Houd er rekening mee dat als je in de toekomst informatie wilt wijzigen of bijhouden hoe vaak een QR code is gescand, overweeg dan een dynamische QR code, dit type QR code biedt veel meer mogelijkheden. Dynamische QR codes zijn gekoppeld aan een online platform en stellen je in staat om de informatie achter de code te wijzigen zonder dat je een nieuwe code hoeft aan te maken. Ze kunnen ook scanstatistieken bijhouden en bieden meer geavanceerde functies.


mijnQRcode.nl biedt een gebruiksvriendelijke, gratis QR code generator waarmee je eenvoudig QR codes kunt maken voor verschillende doeleinden, zoals het delen van websites, contactgegevens, e-mailadressen, tekst en nog veel meer. Maak binnen enkele minuten je eigen QR code en profiteer van de vele voordelen van QR codes voor jouw bedrijf, evenement of persoonlijk gebruik.

Probeer het nu gratis op mijnQRcode.nl!