Wat kun je doen als het ontwerp van een QR code niet werkt?

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 2 minuten gelezen

Als het ontwerp van een QR code niet goed werkt, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de QR code-generator: Het probleem kan liggen bij de QR code-generator die je hebt gebruikt om de QR code te genereren. Controleer of je een betrouwbare en gerenommeerde QR code-generator hebt gebruikt die bekend staat om het genereren van functionele QR codes. Er zijn verschillende online QR code-generatoren beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die betrouwbaar is.
  2. Controleer de inhoud van de QR code: Zorg ervoor dat de inhoud van de QR code correct is en overeenkomt met de beoogde bestemming. Controleer of de URL, tekst, of andere inhoud die in de QR code is ingebed, correct is gespeld en goed is geformatteerd. Eventuele fouten in de inhoud van de QR code kunnen leiden tot een niet-functionele QR code.
  3. Controleer het formaat en de resolutie van de QR code: De grootte en resolutie van de QR code kunnen van invloed zijn op de leesbaarheid en functionaliteit ervan. Zorg ervoor dat de QR code groot genoeg is om probleemloos te kunnen worden gescand, zowel op digitale schermen als op afgedrukte materialen. Als de QR code te klein of te laag in resolutie is, kan dit leiden tot fouten bij het scannen.
  4. Probeer verschillende QR code scanners: Niet alle QR code scanners zijn gelijk en sommige kunnen beter werken met bepaalde soorten QR codes of ontwerpen dan andere. Probeer verschillende QR code scanners uit om te zien of de QR code correct wordt gelezen en geïnterpreteerd. Je kunt verschillende QR code scanner-apps downloaden op je smartphone of tablet om te testen.
  5. Verwijder eventuele visuele elementen die de QR code verstoren: Als je een ontworpen QR code hebt met visuele elementen zoals een logo, achtergrondafbeelding of andere grafische elementen, controleer dan of deze elementen mogelijk de QR code verstoren. Soms kunnen visuele elementen interfereren met de scanbaarheid van de QR code. Probeer de visuele elementen te verwijderen en test opnieuw om te zien of de QR code beter werkt zonder deze visuele elementen.

Als je nog steeds problemen hebt met een QR code die niet goed werkt, kun je overwegen om contact op te nemen met de QR code-generator of de leverancier van de QR code scanner voor technische ondersteuning. Ze kunnen je mogelijk helpen bij het oplossen van eventuele technische problemen of fouten.