Clicky

Wat kun je doen als het ontwerp van een QR-code niet werkt?

Aangemaakt op 9 Augustus, 2022 | Veel gestelde vragen (FAQ) |   | in 1 minuten gelezen

Als het ontwerp van een QR-code niet goed werkt, zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

  1. Controleer de QR-code-generator: Het probleem kan liggen bij de QR-code-generator die je hebt gebruikt om de QR-code te genereren. Controleer of je een betrouwbare en gerenommeerde QR-code-generator hebt gebruikt die bekend staat om het genereren van functionele QR-codes. Er zijn verschillende online QR-code-generatoren beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die betrouwbaar is.
  2. Controleer de inhoud van de QR-code: Zorg ervoor dat de inhoud van de QR-code correct is en overeenkomt met de beoogde bestemming. Controleer of de URL, tekst, of andere inhoud die in de QR-code is ingebed, correct is gespeld en goed is geformatteerd. Eventuele fouten in de inhoud van de QR-code kunnen leiden tot een niet-functionele QR-code.
  3. Controleer het formaat en de resolutie van de QR-code: De grootte en resolutie van de QR-code kunnen van invloed zijn op de leesbaarheid en functionaliteit ervan. Zorg ervoor dat de QR-code groot genoeg is om probleemloos te kunnen worden gescand, zowel op digitale schermen als op afgedrukte materialen. Als de QR-code te klein of te laag in resolutie is, kan dit leiden tot fouten bij het scannen.
  4. Probeer verschillende QR-code scanners: Niet alle QR-code scanners zijn gelijk en sommige kunnen beter werken met bepaalde soorten QR-codes of ontwerpen dan andere. Probeer verschillende QR-code scanners uit om te zien of de QR-code correct wordt gelezen en geïnterpreteerd. Je kunt verschillende QR-code scanner-apps downloaden op je smartphone of tablet om te testen.
  5. Verwijder eventuele visuele elementen die de QR-code verstoren: Als je een ontworpen QR-code hebt met visuele elementen zoals een logo, achtergrondafbeelding of andere grafische elementen, controleer dan of deze elementen mogelijk de QR-code verstoren. Soms kunnen visuele elementen interfereren met de scanbaarheid van de QR-code. Probeer de visuele elementen te verwijderen en test opnieuw om te zien of de QR-code beter werkt zonder deze visuele elementen.

Als je nog steeds problemen hebt met een QR-code die niet goed werkt, kun je overwegen om contact op te nemen met de QR-code-generator of de leverancier van de QR-code scanner voor technische ondersteuning. Ze kunnen je mogelijk helpen bij het oplossen van eventuele technische problemen of fouten.


Bijgewerkt op 17 Mei, 2023