Wat is het verschil tussen verschillende QR code ontwerpen?

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

QR codes zijn in wezen tweedimensionale streepjescodes die informatie bevatten, zoals URL's, contactgegevens, productinformatie, enz. Hoewel de basisfunctionaliteit van QR codes hetzelfde blijft, zijn er verschillende ontwerpen en stijlen die ze uniek en aantrekkelijker kunnen maken. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen verschillende QR code ontwerpen:

  1. Standaard (zwart-wit) QR code: Dit is de meest voorkomende en eenvoudige QR code, bestaande uit zwarte vierkanten op een witte achtergrond. Ze zijn gemakkelijk te scannen en te genereren, maar bieden weinig in termen van visuele aantrekkingskracht.
  2. Gepersonaliseerde QR codes: Dit zijn QR codes die zijn aangepast met kleuren, logo's, afbeeldingen of patronen om ze beter aan te laten sluiten bij uw merkidentiteit. Hoewel ze visueel aantrekkelijker zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de code nog steeds gemakkelijk scanbaar blijft.
  3. Dynamische QR codes: Dit type QR code bevat een verwijzing naar een URL in plaats van de feitelijke gegevens. Hierdoor kun je de bestemming van de QR code wijzigen zonder de code zelf te hoeven wijzigen. Dit is handig voor marketingcampagnes en het bijhouden van statistieken.
  4. Geanimeerde QR codes: Dit zijn QR codes die een animatie-element bevatten, zoals een knipperend beeld of een bewegend patroon. Ze trekken de aandacht en kunnen de gebruikerservaring verbeteren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze nog steeds gemakkelijk scanbaar zijn.


Het kiezen van het juiste QR code ontwerp hangt af van uw doelstellingen, merkidentiteit en de context waarin de code zal worden gebruikt. Bij het selecteren van een ontwerp is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de code gemakkelijk leesbaar en scanbaar blijft, ongeacht de aanpassingen of toevoegingen die je maakt.