Clicky

Hoe kan ik een QR-code scannen?

Aangemaakt op 9 Augustus, 2022 | Veel gestelde vragen (FAQ) |   | in 1 minuten gelezen

Het scannen van een QR-code is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een smartphone of tablet met een camera. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een QR-code te scannen:

  1. Download een QR-code scanner: Hoewel sommige smartphones en tablets al een ingebouwde QR-code scanner hebben in hun standaard camera-app of een speciale app, moet je mogelijk een QR-code scanner-app downloaden uit de app store van jouw smartphone of tablet (Google Play Store voor Android of Apple App Store voor iOS).
  2. Open de QR-code scanner: Open de QR-code scanner-app of de camera-app met ingebouwde QR-code scanning functionaliteit op je smartphone of tablet.
  3. Richt de camera op de QR-code: Houd jouw smartphone of tablet zodanig dat de camera direct op de QR-code is gericht. Zorg ervoor dat de code volledig zichtbaar is in het camerabeeld. De meeste QR-code scanners herkennen en scannen de code automatisch zonder dat je op een knop hoeft te drukken.
  4. Wacht op de informatie: Na het scannen van de QR-code, zal de app de informatie verwerken en je doorverwijzen naar de gekoppelde inhoud, zoals een website, contactgegevens of andere informatie die in de QR-code is opgeslagen.


Als je problemen ondervindt bij het scannen van een QR-code, probeer dan de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat de belichting goed is en dat er geen schaduwen of reflecties op de code vallen.
  • Probeer de afstand tussen je smartphone of tablet en de QR-code aan te passen om de camera te helpen scherpstellen.
  • Zorg ervoor dat de QR-code niet beschadigd of vervormd is, wat het scannen kan bemoeilijken.
  • Controleer of je de nieuwste versie van de QR-code scanner-app is geïnstalleerd.


Bijgewerkt op 17 Mei, 2023