Hoe kan ik een QR code scannen?

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

Het scannen van een QR code is eenvoudig en kan worden gedaan met behulp van een smartphone of tablet met een camera. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een QR code te scannen:

  1. Download een QR code scanner: Hoewel sommige smartphones en tablets al een ingebouwde QR code scanner hebben in hun standaard camera-app of een speciale app, moet je mogelijk een QR code scanner-app downloaden uit de app store van jouw smartphone of tablet (Google Play Store voor Android of Apple App Store voor iOS).
  2. Open de QR code scanner: Open de QR code scanner-app of de camera-app met ingebouwde QR code scanning functionaliteit op je smartphone of tablet.
  3. Richt de camera op de QR code: Houd jouw smartphone of tablet zodanig dat de camera direct op de QR code is gericht. Zorg ervoor dat de code volledig zichtbaar is in het camerabeeld. De meeste QR code scanners herkennen en scannen de code automatisch zonder dat je op een knop hoeft te drukken.
  4. Wacht op de informatie: Na het scannen van de QR code, zal de app de informatie verwerken en je doorverwijzen naar de gekoppelde inhoud, zoals een website, contactgegevens of andere informatie die in de QR code is opgeslagen.


Als je problemen ondervindt bij het scannen van een QR code, probeer dan de volgende tips:

  • Zorg ervoor dat de belichting goed is en dat er geen schaduwen of reflecties op de code vallen.
  • Probeer de afstand tussen je smartphone of tablet en de QR code aan te passen om de camera te helpen scherpstellen.
  • Zorg ervoor dat de QR code niet beschadigd of vervormd is, wat het scannen kan bemoeilijken.
  • Controleer of je de nieuwste versie van de QR code scanner-app is geïnstalleerd.