Hoe kan ik een QR-code scannen?

Aangemaakt op 9 Augustus, 2022 | Veel gestelde vragen |   | in 2 minuten gelezen

Leer hoe je de ingebouwde lezer van een smartphone kunt gebruiken om QR-codes te scannen

QR-codes kunnen worden gescand met behulp van de camera van een smartphone, maar om deze in een decoder te veranderen, moet deze eerst worden ingeschakeld.

Controleer in de instellingen van het besturingssysteem van je smartphone of in de voorkeursbrowser of er een optie is om QR-codes te scannen. Als dit het geval is, schakel het dan in.

Zodra de functie actief is, plaats je de camera van de smartphone boven de QR-code en je wordt binnen de kortste keren doorgestuurd naar de inhoud van de QR code.

Als alternatief is het mogelijk om één van de vele QR-codelezers te downloaden die beschikbaar zijn voor alle besturingssystemen, de meeste zijn gratis.


Hoe een QR-code te scannen met een iPhone, een iPad of een iOS-apparaat

Het besturingssysteem van Apple heet iOS en is beschikbaar voor iPhones, iPads, iPods en Mac-computers. Op alle iOS 11 iPhones en iPads is de functie QR-code scannen standaard ingeschakeld.

Om een ​​QR-code te scannen met een iPhone of iPad, hoef je alleen maar de camera-app te openen en op de QR-code te richten . Dan krijg je een melding te zien waarin je wordt gevraagd of je de inhoud wilt bekijken.

Als de melding niet verschijnt, controleer dan de instellingen van je telefoon en schakel de functie QR-codes scannen in .


Een QR-code scannen met een app van derden voor iPhone, iPad of iOS-apparaat

Als uw telefoon de functie QR-codes scannen niet heeft, kan dit te wijten zijn aan de iOS-versie. Maar maak je geen zorgen; u kunt een QR-codelezer-app downloaden van de App Store . Dit zijn de QR-codelezer-apps die we aanbevelen:


Een QR-code scannen met een Android-telefoon

Er zijn veel op Android gebaseerde telefoons, waaronder LG, Samsung, Nokia, Sony en meer.

Over het algemeen is het niet nodig om een ​​QR-code app te installeren om een QR code te scannen met een Android-telefoon, alleen de camera-app openen en naar de QR-code wijzen is voldoende. Dan krijg je een melding te zien waarin je wordt gevraagd of je de inhoud wilt bekijken.

Als de melding niet verschijnt, controleer dan de instellingen van je telefoon en schakel de functie voor het scannen van QR-codes in .


Een QR-code scannen met een Samsung Galaxy-telefoon

Samsung-telefoons hebben drie unieke manieren om QR-codes te scannen:


Een QR-code scannen met een app van derden voor een Android-telefoon

Als je telefoon de functie voor het scannen van QR-codes niet heeft, kan dit te wijten zijn aan de Android-versie. Maar maak je geen zorgen; je kunt een QR-codelezer-app downloaden via Google Play , de app store voor Android-telefoons. Dit zijn de QR-codelezer-apps die we aanbevelen:


Bijgewerkt op 9 Augustus, 2022