Dynamische QR codes niet wijzigen in statische QR codes?

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

Dynamische QR codes en statische QR codes zijn twee verschillende soorten QR codes, elk met hun eigen kenmerken en doelen. Hoewel je een bestaande dynamische QR code niet rechtstreeks kunt wijzigen in een statische QR code, is het wel mogelijk om een nieuwe statische QR code maken met dezelfde inhoud als de oorspronkelijke dynamische QR code te maken.

Statische QR codes bevatten directe informatie, zoals een URL, tekst, of contactgegevens. Zodra ze zijn gegenereerd, kan de informatie in de statische QR code niet meer worden gewijzigd. Als je de informatie wilt bijwerken, moet je een nieuwe statische QR code genereren.


Dynamische QR codes daarentegen bevatten een verwijzing naar een URL die kan worden gewijzigd zonder de QR code zelf te hoeven aanpassen. Dit betekent dat je de bestemming van de QR code kunt bijwerken zonder een nieuwe code te genereren, waardoor ze geschikt zijn voor marketingcampagnes en het bijhouden van statistieken.

Als je een dynamische QR code wilt omzetten in een statische QR code, volg je deze stappen:

  1. Bepaal de informatie (bijvoorbeeld URL) die je in de statische QR code wilt opnemen.
  2. Gebruik een QR code generator om een nieuwe statische QR code te maken met de gewenste informatie.
  3. Vervang de oorspronkelijke dynamische QR code door de nieuw gegenereerde statische QR code in jou marketingmaterialen, websites, en andere toepassingen.


Houd er rekening mee dat als je overstapt van een dynamische QR code naar een statische QR code, je de mogelijkheid verliest om de informatie te veranderen zonder de QR code te vervangen en je niet meer de mogelijkheid hebt om gegevens of statistieken te verzamelen.