Gratis QR code maken, hoe werkt het

Gemaakt op 10 Juli, 2023Algemeen • in 2 minuten gelezen

Het creëren van je eigen QR codes is een fluitje van een cent met onze gratis QR code generator. Of je nu URL's, contactinformatie, wifi-wachtwoorden wilt delen, of meer, onze generator is de ideale oplossing.

QR codes van mijnQRcode.nl verlopen nooit, onbeperkte scans van alle soorten QR codes. mijnQRcode.nl werkt met abonnementen en éénmalige aankopen (bundels) waardoor elke QR code genereert door de QR code generator van mijnQRcode.nl nooit verloopt en altijd werkt, dit geldt voor statische QR codes als voor dynamische QR codes. Nog een voordeel is dat QR codes niet worden voorzien van watermerken of verborgen reclames. 

Wat is een QR code?

Een QR code is een soort tweedimensionale streepjescode die informatie bevat in de vorm van een patroon van zwarte en witte blokjes. Deze code kan gelezen worden met behulp van een smartphone of tablet camera en een QR codelezer app. Het is een handige manier om snel en gemakkelijk informatie te delen, zoals websites, contactgegevens, enzovoort.

Hoe maak je een gratis QR code?

Er zijn verschillende manieren om een gratis QR code te maken. Een van de meest populaire manieren is via online QR code generatoren. Hieronder volgen enkele stappen om een gratis QR code te maken:

Stap 1: Bezoek mijnQRcode.nl

Ga naar de Gratis QR code maken pagina van mijnQrcode.nl.

Stap 2: Kies je informatie

Kies het type informatie dat je wilt delen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals URL's, tekst, contactgegevens, locaties, enzovoort. Selecteer de optie die past bij wat je wilt delen.

Stap 3: Voer je informatie in

Voer de informatie in die je wilt delen. Bijvoorbeeld, als je een website wilt delen, voer dan de URL van de website in.

Stap 4: Pas je QR code aan

Pas de QR code aan (optioneel). Je kunt de grootte, kleur en vorm van de QR code aanpassen aan jouw voorkeuren. Kies bij Foutcorrectie altijd M (gemiddeld 15%) of Q (hoog 25%)

Stap 5: Download je QR code

Download en sla de QR code op. Zorg ervoor dat je de QR code opslaat in een formaat dat compatibel is met jouw apparaat, zoals PNG, JPG, SVG of WEBP.

Stap 6: Test je QR code

Test de QR code. Gebruik een QR codelezer app op jouw smartphone of tablet om de QR code te scannen en te controleren of deze werkt.

Met deze eenvoudige stappen kun je gratis een QR code maken. Het is een snelle en gemakkelijke manier om informatie te delen en het kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt.

Veel succes!

QR code genereren | mijnqrcode.nl