Gratis QR-code maken

Maak eenvoudige of geavanceerde QR-codes.
Gemakkelijk, aanpasbaar & traceerbaar.
Onbeperkte scans van al je QR-codes.

 
 
 

Welke QR-code past het beste bij jou

Maak gratis een unieke QR-code.

Dynamische QR-codes maken

Dynamische QR-codes bieden een flexibele oplossing. Maak een dynamische QR-code en link deze aan een willekeurige website. Het voordeel is dat je op elk moment de doel-URL kunt aanpassen zonder de QR-code opnieuw te hoeven genereren. Dynamische QR-codes bieden veel meer mogelijkheden in vergelijking met statische QR-codes. Ontdek de veelzijdigheid en gemakken die dynamische QR-codes te bieden hebben.

Probeer dynamische QR-codes 14 dagen gratis!

 • Geavanceerde statistieken
 • URL dynamisch wijzigen, tijdelijk URL
 • Planning, vervaldatums, A/B-rotatie
 • Wachtwoordbescherming, beveiliging gevoelige informatie
 • Retargeting landen, apparaten (devices) en talen

Statische QR-codes maken

Statische QR-codes worden slechts één keer aangemaakt en kunnen achteraf niet worden aangepast, omdat alle gegevens direct in de QR-code worden opgeslagen. Het voordeel is dat deze QR-codes gratis zijn en onbeperkt geldig blijven. Met de QR-codegenerator heb je de mogelijkheid om maar liefst 13 verschillende soorten QR-codes aan te maken.

Maak je eigen QR-code met de GRATIS QR-code generator!

 • Volledig aanpasbaar
 • Geen scanlimiet
 • Er worden geen gegevens opgeslagen of bijgehouden

Extra opties bij Dynamische QR-codes

De onderstaande mogelijkheden zijn uitsluitend beschikbaar bij een abonnement op dynamische QR-codes.

 
QR sjablonen
Ontvang direct toegang tot 15 ingebouwde QR-code sjablonen, waarmee je moeiteloos prachtige en visueel aantrekkelijke QR-codes kunt creëren. Maak indruk met gestileerde ontwerpen voor diverse toepassingen!
Privacy
Ontvang direct toegang tot 13 ingebouwde QR-code sjablonen, waarmee je moeiteloos prachtige en visueel aantrekkelijke QR-codes kunt creëren. Maak indruk met gestileerde ontwerpen voor diverse toepassingen!
Volledig aanpasbaar
Ontwerp de QR-code die perfect bij jou past. Personaliseer de QR-code met je eigen kleuren en voeg een uniek logo toe voor een geheel eigen uitstraling. Maak het helemaal van jou!
missing_translation: index.short_urls.header
missing_translation: index.short_urls.subheader
Projecten
Vereenvoudig het beheer van je QR-codes door gebruik te maken van projecten. Categoriseer moeiteloos de aangemaakte QR-codes en behoud overzichtelijkheid. Orden je projecten op een gestructureerde manier voor een georganiseerde en efficiënte workflow.
Aangepaste domeinen
Geef een persoonlijk tintje aan je QR-codes door je eigen domein te activeren. Of maak gebruik van onze vooraf gedefinieerde domeinen voor een snelle en gemakkelijke implementatie. Jij hebt de controle over de branding, terwijl wij zorgen voor de flexibiliteit die je nodig hebt.
 

Verschillende soorten QR-codes

Ontdek een uitgebreide selectie QR-code sjablonen waaruit je kunt kiezen om direct aan de slag te gaan. Of het nu gaat om het delen van een URL, het versturen van een tekstbericht, of het linken naar een video, wij bieden diverse sjablonen om aan al je behoeften te voldoen. Maak jouw QR-code ervaring uniek en effectief!

 

missing_translation: index.shortener_app_linking.header

missing_translation: index.shortener_app_linking.subheader

 

Tracking pixels

Maak gebruik van tracking pixels van toonaangevende platforms zoals %s. Optimaliseer je online aanwezigheid en verkrijg waardevolle inzichten met de tracking pixels die beschikbaar zijn. Boost je marketingstrategieën en meetbaarheid met gemak!

Facebook
Google Analytics
Google Tag Manager
LinkedIn
Pinterest
X
Quora
TikTok
Snapchat
 

Veel gestelde vragen :

Klopt helemaal! QR-codes die gratis worden gegenereerd, blijven onbeperkt geldig. Er zijn geen beperkingen wat betreft de geldigheidsduur van gratis QR-codes. Je kunt ze blijven gebruiken zo lang als je wilt, zonder extra kosten.

Bij mijnQRcode.nl bieden we een handige QR-codegenerator die zowel statische als dynamische QR-codes kan genereren. Statische QR-codes zijn gratis en blijven onbeperkt geldig, maar hun inhoud kan niet achteraf worden aangepast. Aan de andere kant bieden dynamische QR-codes meer flexibiliteit doordat je de gekoppelde informatie, zoals een URL, op elk moment kunt wijzigen zonder de QR-code zelf opnieuw te hoeven genereren. Dit is vooral handig voor marketingcampagnes waar regelmatige updates nodig zijn. Met dynamische QR-codes kun je niet alleen de URL wijzigen, maar kun je ook inzicht krijgen in het gebruik ervan door middel van statistieken over het aantal scans en de tijdstippen waarop deze plaatsvinden. Let op: voor dynamische QR-codes is een abonnement op ons platform vereist, waarmee je toegang krijgt tot ons online dashboard voor het beheren van wijzigingen en het bekijken van statistieken

Het scannen van een QR-code is eenvoudig en kan gratis worden gedaan met behulp van de camera van je smartphone. Volg deze stappen:
 • Open de camera-app op je smartphone.
 • Richt de camera naar de QR-code zodat deze duidelijk zichtbaar is binnen het kader van de camera.
 • Wacht tot de camera de QR-code detecteert. Meestal verschijnt er automatisch een pop-up of notificatie met een link of actie die geassocieerd is met de QR-code.
 • Als er geen automatische detectie plaatsvindt, kun je ook een QR-code scanner-app downloaden uit de App Store (voor iOS) of de Google Play Store (voor Android). Open de app, richt de camera naar de QR-code en volg de instructies op het scherm.
 • Dat is alles! Met deze eenvoudige stappen kun je gratis QR-codes scannen en de informatie erachter bekijken.

Zeker, je kunt gemakkelijk zelf een QR-code maken. Volg deze eenvoudige stappen:
1 - Kies QR-codegenerator: Selecteer QR-codegenerator.
2 - Selecteer het type informatie: Kies het type informatie: dat je wilt opnemen in de QR-code, zoals een URL, tekst, contactgegevens, WiFi-instellingen, enzovoort.
3 - Voer de gewenste gegevens in: Vul de benodigde informatie in op basis van het geselecteerde type.
4 - Pas eventuele instellingen aan: Personaliseer de QR-code naar wens met aanvullende instellingen zoals kleur en vormgeving.
5 - Genereer de QR-code: Klik op de knop om de QR-code te genereren.
6 - Download de QR-code: Download de gegenereerde QR-code naar je computer of smartphone.


Nu heb je je eigen QR-code gemaakt! Je kunt deze afdrukken, delen of implementeren zoals nodig is. Houd er rekening mee dat als je een dynamische QR-code wilt met de mogelijkheid tot latere aanpassingen, deze functionaliteit beschikbaar is via een abonnement.
 

Nu gratis QR-Codes aanmaken

Meld je aan en maak eenvoudig dynamische QR-codes met kleuren, logo's of kaders inclusief statistieken.

 

Laatste blog berichten

QR code scannen

Heb je een QR code gezien? Scan met de camera van je Android-telefoon of iPhone en krijg direct toegang tot de informatie

QR-codes: Veilig scannen of cybercrime-valstrik?

QR codes zijn super handig, snel en eenvoudig in gebruik, maar hoe veilig zijn QR codes. Ontdek de risico's en volg onze eenvoudige richtlijnen voor veilig gebruik van QR codes

Top 10 Redenen waarom je QR code niet werkt

Ontdek de top 10 redenen waarom een QR code mogelijk niet werkt, van slechte belichting en onvoldoende contrast tot verkeerde grootte en beschadiging van de code