Clicky

Kunnen dynamische codes worden gewijzigd in statische QR-codes?

Aangemaakt op 9 Augustus, 2022 | Veel gestelde vragen (FAQ) |   | in 1 minuten gelezen

Dynamische QR-codes en statische QR-codes zijn twee verschillende soorten QR-codes, elk met hun eigen kenmerken en doelen. Hoewel je een bestaande dynamische QR-code niet rechtstreeks kunt wijzigen in een statische QR-code, is het wel mogelijk om een nieuwe statische QR-code maken met dezelfde inhoud als de oorspronkelijke dynamische QR-code te maken.

Statische QR-codes bevatten directe informatie, zoals een URL, tekst, of contactgegevens. Zodra ze zijn gegenereerd, kan de informatie in de statische QR-code niet meer worden gewijzigd. Als je de informatie wilt bijwerken, moet je een nieuwe statische QR-code genereren.


Dynamische QR-codes daarentegen bevatten een verwijzing naar een URL die kan worden gewijzigd zonder de QR-code zelf te hoeven aanpassen. Dit betekent dat je de bestemming van de QR-code kunt bijwerken zonder een nieuwe code te genereren, waardoor ze geschikt zijn voor marketingcampagnes en het bijhouden van statistieken.

Als je een dynamische QR-code wilt omzetten in een statische QR-code, volg je deze stappen:

  1. Bepaal de informatie (bijvoorbeeld URL) die je in de statische QR-code wilt opnemen.
  2. Gebruik een QR-code generator om een nieuwe statische QR-code te maken met de gewenste informatie.
  3. Vervang de oorspronkelijke dynamische QR-code door de nieuw gegenereerde statische QR-code in jou marketingmaterialen, websites, en andere toepassingen.


Houd er rekening mee dat als je overstapt van een dynamische QR-code naar een statische QR-code, je de mogelijkheid verliest om de informatie bij te werken zonder de code te vervangen en je geen gegevens of statistieken meer kunt bijhouden.

Bijgewerkt op 17 Mei, 2023