Wat is een short URL en hoe werkt het

Gemaakt op 10 Juli, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

Wat is een short URL en hoe maak je een korte url?

Een short URL is een verkorte versie van een lange URL (Uniform Resource Locator), in wezen een webadres. Short URLs of short link worden vaak gebruikt om lange en ingewikkelde webadressen te vereenvoudigen, waardoor ze gemakkelijker te delen zijn via e-mail, sociale media, sms of andere communicatiemethoden.

Er zijn verschillende online diensten die lange URL's omzetten in short URLs, mijnQRcode.nl biedt ook de mogelijkheid om te werken met short URL codes. Deze diensten genereren een kortere, unieke URL die, wanneer erop wordt geklikt, automatisch doorverwijst naar de oorspronkelijke lange URL.

Hoewel short URLs nuttig kunnen zijn voor het delen van links, kunnen ze ook beveiligingsrisico's met zich meebrengen, zoals het verbergen van de uiteindelijke bestemming van een link, waardoor het voor cybercriminelen gemakkelijker wordt om gebruikers naar kwaadaardige websites te leiden. Daarom is het altijd belangrijk om voorzichtig te zijn bij het klikken op short URLs van onbekende bronnen.

Een short URL zorgt ervoor dat een dynamische QR code op een later tijdstip is te wijzigen en traceerbaar is . Een short URL kan je gebruiken om de inhoud van de QR code op internet te delen .


Dit is hoe een standaard korte mijnQRcode.nl-URL eruit ziet:

mijnQRcode.nl/qr-naam of wanneer geen specifieke pagina wordt geselecteerd mijnQRcode.nl/fdgyetr

Het gedeelte voor de schuine streep ( mijnQRcode.nl ) komt overeen met het domein. Het gedeelte na de schuine streep ( qr-name ) is een willekeurige alfanumerieke tekenreeks die automatisch wordt gegenereerd. Beide delen kunnen worden aangepast.