Clicky

Dynamische QR-codes

Aangemaakt op 19 April, 2023 | Veel gestelde vragen (FAQ) |   | in 1 minuten gelezen

Dynamische QR-codes zijn QR-codes waarvan de gekoppelde informatie, zoals een URL, op elk moment kan worden gewijzigd zonder dat de QR-code zelf opnieuw moet worden gegenereerd of afgedrukt. Dit betekent dat als je de gekoppelde website of bestemming wilt wijzigen, je dit eenvoudig kunt doen zonder de fysieke QR-code te veranderen. Dit maakt dynamische QR-codes uiterst flexibel en veelzijdig, vooral voor marketing- en promotiedoeleinden.

Dynamische QR-codes slaan de gekoppelde informatie op een externe server op, die vervolgens wordt geüpdatet wanneer je wijzigingen aanbrengt. Wanneer iemand de QR-code scant, wordt deze doorverwezen naar de server om de meest recente informatie op te halen en wordt hij naar de gewenste bestemming geleid.

De voordelen van het gebruik van dynamische QR-codes zijn onder andere:

  • De mogelijkheid om de gekoppelde URL of inhoud op elk moment te wijzigen zonder de QR-code opnieuw af te drukken.
  • Toegang tot gedetailleerde scanstatistieken, zoals het aantal scans, de tijd, de locatie en de gebruikte apparaten.
  • Planning van campagnes, het instellen van vervaldatums voor de QR-code en het uitvoeren van A/B-tests met verschillende versies van een landingspagina.
  • Wachtwoordbescherming om de toegang tot de QR-code te beperken.
  • Retargeting op basis van land, apparaat of taal, waardoor verschillende versies van een website kunnen worden getoond op basis van de voorkeuren van de gebruiker.

Dynamische QR-codes zijn ideaal voor situaties waarin je de inhoud achter de code regelmatig moet bijwerken, zoals bij promoties, evenementen, of het wijzigen van contactinformatie.


mijnQRcode.nl biedt een gebruiksvriendelijke, gratis QR-code generator waarmee je eenvoudig QR-codes kunt maken voor verschillende doeleinden, zoals het delen van websites, contactgegevens, e-mailadressen, tekst en nog veel meer. Maak binnen enkele minuten je eigen QR-code en profiteer van de vele voordelen van QR-codes voor jouw bedrijf, evenement of persoonlijk gebruik.


Probeer het nu 14 dagen gratis op mijnQRcode.nl!


Bijgewerkt op 21 Mei, 2023